étlap menülap

A figyelemfelkeltő design sokat nyom a latban, hiszen éttermünk forgalmát is megduplázhatja. A következő szabályok betartásával és a megfelelő design alkalmazásával elkészíthetjük éttermünk számára a legjobb étel és itallapokat.

Először is jobb, ha elfelejtjük az pénznemet kiírni az étlapon mert, a vendég rögtön szembesül a forint szóval és kevésbé lesz befolyásolható a későbbiekben. Ez nem jó, mert 2 étel közül, -amik felkeltették az érdeklődését- nagy valószínűséggel az olcsóbbat fogja rendelni.

A felsorolás módszerét is kerüljük, mert ha a vendég egymás alatt felsorakozva látja az árakat, könnyebben kiszűri őket, és nagyobb eséllyel választja azokat. A pénznemet pedig elég a menük alján feltüntetni.

Az egyik legfontosabb dolog az ételek részletes leírása, összetételük ismertetése, amit nagyon sokszor elhanyagolnak. Ilyenkor bátran alkalmazzunk különféle grafikai elemeket (betűtípusok, keretek használatát), amelyekkel szembetűnőbbé tehetjük. A menükben alkalmazz maximum 7 féle típust, amelyekbe besorolhatók az éttermed kínálata. Többet nem is érdemes, mert a nagyobb választéktól sokan elbizonytalanodnak és inkább választják a biztost. Szavakkal könnyen hathatsz a vendégeidre, mellesleg megkönnyíted a dolgukat is, ha éppen valaki részletesen tudni akarná mit is rendel, mert éppenséggel laktózérzékeny.

A menük elkészítéséhez segítségül hívhatjuk a Gasztro Palazzo-t, akik igényeink figyelembevételével elkészítik a megfelelő étlapot.

Kategória: Gasztronómia