Az éttermek sikeressége megannyi tényezőn múlik. Például azon, hogy a felszolgáló milyen stílusban beszél a vendégekkel, ajánl-e jó ételeket és hozzájuk illő borokat. De azon is rengeteg múlik, hogy milyen asztalhoz ültetik a hostessek a vendégeket és hogy időben kiérkeznek-e az ételek az asztalra. A legkevesebb valójában már az ételek minőségén csúszik el. Ha valami nem ízlik a vendégnek, akkor azt a megfelelő kommunikációval el lehet simítani. Túl fűszeres volt a kacsacomb? Sajnos, mi ebben az étteremben így készítjük, de ha nem ízlik, kérjük válasszon másik fogást. A kacsát pedig nem fogjuk felszámolni.

étlapok készítése

Azt viszont, ha koszos az asztal vagy rendezetlen az éttermi külső, nem lehet kimagyarázni. Ide tartozik minden, ami az arculatot jelenti: asztalok, székek, drapéria, evőeszközök és még az étlapok is. Ezért annyira lényeges lépés az étlapok készítése egy vendéglátóhely esetében. Az étlap nem mindegy, hogy néz ki. Az sem mindegy, milyen sorrendben következnek a fogások és az egyes szekciók az étlapon. A legjobb, ha az étlapot jó kézbe venni és jó a fogása. Ha érthetően szerepelnek rajta az ételleírások, az sem hátrány. És mindenképp találjuk meg a reális kinézetet, ami passzol az éttermünk stílusához. A minimalista dizájn és egy minőségi étlaptartó általában mindig beválik.

Kategória: Gasztronómia