Egy étterem hangulatát nagymértékben befolyásolja bútorai. Éppen emiatt fontos, hogy körültekintően és az étterem stílusához vagy tematikájához passzoló éttermi székek és asztalok és egyéb bútorok kerüljenek kiválasztásra egy étterem kialakításakor. Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

Éttermi székek: a legfontosabb szempontok vásárláskor

Fontos, hogy az éttermi székek igazodjanak az asztalok és az egész hely stílusához. Egy elegánsabb helyre bőr vagy kárpitozott székeket érdemes választani, míg egy csárda esetében a fa bútorok a népszerűek. Kávézók és bisztrók esetében dizájnos műanyag bútorokat érdemes választani. Akik szeretnek kreatívak lenni, azoknak javasoljuk a Gasztro Palazzo kínálatát (https://www.gasztro-palazzo.hu/vendeglatoipari-butorok/szekek/) ahol például arra is van lehetőségünk, hogy az ülőrészeket és a székvázakat igény szerint kombináljuk, így itt a kreativitásunkat is bevethetjük a székek kiválasztásában.

Természetesen a fő szempont egy szék választásakor a kényelem és a minőség. Nem szívesen fognak vendégeink hosszan a székekben ülni, ha azok kényelmetlenek. Gazdaságilag pedig olyan bútort érdemes választani, ami hosszú távon strapabíró. Így megkíméljük magunkat attól, hogy gyakran kelljen bútor beszerzésre költenünk. Végső soron pedig a stílus és dizájn is nagyon fontos. Egy esztétikus megjelenés komolyan tud dobni a megítélésünkön.

éttermi székek

Éttermi székek rendelése online

Hagyományosan jobban szeretünk olyan terméket rendelni, amit előtte a saját szemünkkel láttunk és megtapinthattuk. Éttermi bútorokat azonban online is érdemes rendelni. Nagyobb mennyiségű rendelés esetén például több helyen van lehetőségünk mintadarabot rendelni. Így kipróbálhatjuk a terméket mielőtt nagyobb mennyiséget szerzünk be belőle. Bár a folyamat körülményesnek tűnhet, megéri, hiszen az online áruházak nagyobb rendelés esetén mennyiségi kedvezményt tudnak adni. Illetve sokaknál bizonyos összeg feletti rendelés esetén a kiszállítás díja ingyenes.

A kínálat tehát vegyes, így a döntésünk korántsem egyszerű. Érdemes hosszabb időt belefektetni a kutatásba vagy étterem design tervezővel kitalálni a megfelelő stílust és bútorokat. Érdemes szétnéznünk a design bútorok között, hiszen szebbnél szebb darabokat találhatunk a boltok és online áruházak kínálataiban.

Kategória: Gasztronómia