A legtöbb vállalat mindennapjaiban jelentős szerepet játszik az informatika. Így a megfelelő IT infrastruktúra nem csupán a működés miatt, hanem a sikerek miatt is fontos. A jobb technika hatékonyabb munkavégzést, magasabb minőséget, versenyelőnyt jelenthet.

IT tanácsadás cégeknek

Szükség lehet a meglévő IT infrastuktúra továbbfejlesztésére?

A technikai eszközöket, szoftvereket nem csupán a cég beindulásakor kell beszerezezni, vagy amikor jön egy új munkatárs. Egyrészről az elektronikai eszközök bizonyos idő elteltével hajlamosak rosszabbul teljesíteni, véglegesen meghibásodni. Másrészről megeshet az hogy az idő haladtával modernebb eszközök jelentek meg a piacon, amikkel sokkal gyorsabban tudnának dolgozni a munkatársak. Pl. online, média, reklám területeken ez elég gyakori indoknak mondható a technológiai fejlesztésre.

Amennyiben nem biztos a dolgában, mennyire elavultak az eszközök, vagy hogy egyáltalán lehet-e fejleszteni bármin, de az utóbbi 1-2 évben nem is történt ilyen módú előrelépés a cégben, érdemes ajánlatot kérni IT menedzsmenttel foglalkozó cégtől.

IT tanácsadás cégeknek szolgáltatást igénybe véve előre megtudhatja, hogy milyen költségekkel számolhat. Ráadásul mivel szakértők állítják össze majd a hardver / szoftver listát, amire szükség lehet – és a beszerzésüket, rengeteget spórolhat időben és pénzben is azon, hogy egy erre szakosodott cég jobban ismeri a piacot, mi az amit érdemes megvenni, és mi az amit nem.

Egyedire szabott szolgáltatások

Az informatika területén biztosan igaz, hogy minden cégnek más- és más igényei vannak. Így ha teheti, kerülje a sablonos megoldásokat, kérjen ajánlatott egyedi infrastruktúrára!

Pl. a számítógépek hardveres teljesítményét is érdemes az igényelt terület alapján meghatározni. Egy könyvelőnek, irodamenedzsernek, HR-esnek stb. sokkal kisebb teljesítményű gép is elég lehet, ellentétben pl. egy videóvágással, 3D modellezéssel foglalkozó munkatárssal.

Szoftverből se kell minden mindenkinek, hisz az elég hamar hatalmas költségekkel járna. Pl. a grafikai, videóvágásra alkalmas alkalmazások jelentős havidíjakba kerülhetnek, így csak azoknak a munkatársaknak érdemes előfizetni, akiknek ténylegesen is fontos a munkához.