villanybojler kínálat

Amikor az ember villanybojler vásárlás előtt áll, több kritérium alapján is dönthet a megfelelő készülék kilétét illetően. Egy laikus számára általánosságban nehéz meghatározni, hogy melyik is lenne a tökéletes választás, miután elsősorban az egyedi igények a mérvadók. Ettől függetlenül a teljesség igénye nélkül következzen néhány fogódzkodó, amelyek alapján könnyebb lesz megtalálni a megfelelő villanybojlert otthonunkba – lássuk!

Melegvíz-igény

Szerencsére az épületgépészeti  webáruházakban a villanybojler kínálat hatalmas szokott lenni, így se perc alatt megvásárolhatjuk a készüléket, ha sikerült döntésre jutni. A legfontosabb azt mérlegelni: hová szeretnénk a villanybojlert telepíteni a lakásba, és hány felhasználóval kell számolni?  Amennyiben nyaralóba vagy hétvégi házakba szeretnénk beszerezni villanybojlert, nem szükséges nagy készüléket választani. Egy 50 literes egy párnapos üdüléshez elegendő melegvizet szolgáltat – ha azonban hosszabb időszakokra is le szokott költözni a család, a biztonság kedvéért egy 80 literest érdemes vásárolni.

Utóbbi méret ideális abban az esetben is, ha otthonra 1-2, maximum 3 fő számára szereznénk be villanybojlert. Ha több gyerek is van a családban, esetleg több generáció is együtt él, akkor viszont már nagyobb – 120 vagy 150 – literes legyen a minimum villanybojler űrtartalom. Azt is át kell gondolni, hogy csak fürdéshez szeretnénk a melegvizet használni (a mosdási szokásokat is mérlegeljük, pl. gyors zuhany vagy kádfürdő pártiak vagyunk) , netán a mosogatáshoz is ez a készülék szolgáltatná a kellő forró víz mennyiséget?

Extra funkciók és a bojler “termete”

Végezetül már csak az egyes kényelmi funkciókat kell eldönteni. Megelégszünk egy alaptulajdonságokkal rendelkező készülékkel, vagy szeretnénk energiatakarékosság szempontjából hatékonyabb villanybojlert, esetleg digitális kijelzőt, és így tovább. Az új villanybojler helyét a lakásban mindenképpen döntsük el, mielőtt pénzt adnánk ki rá. Roppant kellemetlen tud ugyanis lenni, ha megtaláljuk álmaink elektromos vízmelegítőjét, és a végén derül ki, hogy inkább a keskenyebb kialakítású készüléket kellett volna mégis beszerezni. Tehát ne felejtsünk el majd számolni a bojler termetével sem.