Mire figyeljünk oda raktárunk kialakításakor?

A raktár méretének meghatározása

Rendkívül lényeges hogy a raktárunk elég nagy legyen ahhoz, hogy a benne lévő termékeket átláthatóan lehessen osztályozni. Egy túlzsúfolt rendszertelen raktár mindig káros a vállalkozás számára. Rengeteg idő mehet el például felesleges keresgéléssel. Nem beszélve arról hogy a túlzsúfolt raktárban tárolt árucikkek valószínűleg nem biztonságosan vannak elhelyezve. Azt pedig senki nem engedheti meg magának hogy akár alapanyagai akár késztermékei a nem megfelelő raktározás miatt bármilyen módon megsérüljenek.

Raktárban használt tárolóeszközök

Sokkal nagyobb jelentősége van a raktárban használt tárolóeszközöknek, mint ahogy azt talán elsőre gondolnánk. Soha ne feledjük hogy tárolóeszközeink az egyetlenek amelyek megfelelő védelmet nyújthatnak a benne lévő termékek számára. Vásárláskor ezért mindig törekedjünk hogy minőségi tárolóeszközöket szerezzünk be.

 

ibc konténerek újrahasznosított alapanyagból

Nem tudjuk honnan érdemes tárolóeszközöket vásárolni?

Én személy szerint azt ajánlanám hogy nézzünk szét a Schoeller Allibert termékkínálatában. Ők biztosan csak minőségi tárolóeszközöket értékesítenek. Ráadásul nem csak a minőségre törekednek, rendkívül fontos számukra a környezetvédelem is. Újrahasznosított alapanyagok felhasználásával állítják elő termékeiket.  Rekeszek, tartályok,  ibc konténerek újrahasznosított alapanyagból készülnek a Schoellernél.

Raktárkezelő program

Manapság a hatékony működés egyik legalapvetőbb feltétele egy megfelelő raktárkezelő program. A vállalatirányítási rendszer segítségével megfelelően nyomon lehet követni a termékek különböző változásait.

Miért is fontos hogy megfelelően legyen kialakítva raktárunk?

A raktár munkája számos más munkafolyamattal szoros összeköttetésben van. Meghatározza például a beszerzés illetve a termelés munkáját is. Mind a két terület a raktár számai alapján dolgozik, így nagyon fontos hogy a raktár megfelelő precizitással végezze a munkáját. Ha például kevesebb van a raktár által vezetett rendszerben egy adott termékből az rengeteg problémához vezethet. Ennek következtében a beszerzés nem rendel többet az adott alapanyagból ezért a termelés nem tudja teljesíteni a tőle elvárt mennyiséget

Kategória: Uncategorized