kutya jutalomfalat

A kutyák hű házőrzőink és társaink, akik megannyi vidámságot hoznak az életünkbe. Legtöbbjük azonban hajlamos a kert ásására, hogy ellopkodja a papucsunkat és, hogy mindent összerágjon, amit csak ér. Éppen emiatt fontos, hogy a szerető gondoskodásunk része legyen a jutalmazó tanítás is. Ezt pedig a legkönnyebben különböző kutya jutalomfalat finomságokkal érhetjük el.
A jutalomfalat egyfajta étrendkiegészítő, amit a kutyusok imádnak. Mi pedig amiatt imádjuk ezt a terméket, mert segítségével könnyedén tudjuk nevelni kutyusunkat. Ha a kimondott vezényszót teljesíti, akkor ezt egy falattal jutalmazzuk. A kutya ebből ért és egy idő után tudni fogja, hogy a cselekvéssel az áhított falathoz fog jutni. Egy idő után pedig felismeri a vezényszót és jutalomfalat nélkül is teljesíti azt. Ezek után se felejtsük el azonban időnként jutalmazni kutyánkat egy sikeres játék vagy megfelelő viselkedés után.
Ami fontos, hogy ne vigyük túlzásba az adagolását, mert könnyedén elmehet kedvencünk étvágya tőle és azt fogjuk észrevenni, hogy az esti vacsorát vagy reggelit kihagyja. Ekkor csökkentsük a mennyiséget és napi 2-3 falatnál többet ne adjunk a kutyusunknak.

 

Kategória: Állatok