térkövek

Kertünket szeretjük csinosítgatni és modernizálni, hogy az a lehető legjobban szolgálja a kényelmünket. Füvesítjük, fákat ültetünk, virágokkal rakjuk tele. Kerti bútorokat vásárolunk, hogy kényelmesen élvezni tudjuk a tavasz és a nyár melegségét. Nem utolsó sorban pedig térkövezzük, hogy megkönnyítsük az udvarunkban a közlekedést. Cikkünkben, most a térkövek világáról írunk részletesebben.

Térkövek fajtái

Teraszunkat, járdánkat bizony érdemes térkövezni. A járda segít a biztonságos és kényelmes közlekedésben, emellett sokszor térkövekből építjük ki az autóbeállónkat is. A teraszt szintén térkövezni érdemes, hogy az könnyen takarítható legyen és el lehessen helyezni rájuk bútorokat.

Megannyi térkő fajtát találunk ma már a piacon. Lehetőségünk van rengeteg féle-fajta térkő színből válogatni, amik sokkal szebben mutatnak, mint egy szürke beton járda, amire régen lehetőségünk volt. Sokkal szebb, esztétikusabb, mely a modern megjelenést képviseli. Válogathatunk méretbeli paraméterek között is: hosszban, szélességben és vastagságban is megannyi választási lehetőségünk van. Ez jelentősen megkönnyíti, hogy csodaszép kertet alakíthassunk ki.

Térkövek tulajdonságai

Szépségük mellett egyéb praktikus tulajdonságaik miatt is érdemes inkább a térkövet választani. Fagyálló, nem csúszik, így télen is biztonságosan közlekedhetünk rajta. Egy nagyobb zivatar esetén sem kell aggódnunk, hogy az egész kert vízben fog állni: a térkövek között elfolyik a víz a földbe, így nem áll meg rajta a tócsa. Ha ki akarnánk cserélni nem kell feltörni, bármikor abbahagyhatjuk a lerakását és újrakezdhetjük kedvünk szerint.

Térkövek online rendelése

Térköveket boltokban is megtalálunk, ahol meg tudjuk  tapintani, meg tudjuk nézni a színeket, választékot. Érdemes azonban nagyobb mennyiséget online rendelni. Egyrész nagyobb a térkő választék, másrészt akár így ingyenesen is kiszállíthatjuk otthonunkba és nem kell nekünk szenvedni a cipekedéssel. A rendelt térkövet akár mi magunk is lerakhatjuk udvarunkba. Ehhez csak precizitásra, megfelelő eszközökre és elszántságra van szükségünk. Ha pedig nem mi akarjuk lerakni, akkor lerakathatjuk szakemberrel is.