Az autó tulajdonosoknak többféle kiadással is számolniuk kell: kötelező biztosítás, éves szerviz, műszaki vizsgáztatás, és ezek között bizony ott van a gumicsere is. Ugyan egy prémium minőségű abroncs akár 5 évig is bírhatja a kilométereket, azért néhány évente nem árt friss gumikat húzni a járgányra. Vezetés közben a biztonság mindennél fontosabb, és friss gumik részben erről gondoskodnak, ezért fontos, hogy télen téli gumival, nyáron pedig nyári abroncsokkal szeljük az utakat.

Autógumi webshop, ahonnan néhány kattintássel rendelhetsz

A leggyakrabban a gumicsere nem az anyagiak miatt marad el, hanem pusztán lustaság az oka. Elmenni a gumishoz, kiválasztani a megfelelő méretet, majd megvárni a gumicserét. Sokan ezért inkább az utolsó pillanatig halogatják, vagy egyáltalán nem cserélnek télen és nyáron abroncsot az autójukon.

téli gumi rendelés online

Jelenleg pont a téli gumi váltás szezonja van, téli gumi rendelés online is lehetséges – méghozzá az Autógumi Plázán! Ezen a webshopon ezernél is több termék várja az autótulajdonosokat, akik méretben, teljesítményben és specifikációkban is az elképzeléseiknek megfelelőt rendelhetik meg mindössze néhány kattintással.

Most, hogy már online is be lehet szerezni az abroncsokat az autóra, nincs többé kifogás, hogy miért nem történt meg a gumicsere. Felhívjuk figyelmedet, hogy bizonyos országokba például be sem lehet hajtani télen téli abroncsok nélkül, a környező uniós országokból ilyen például Románia is.

Miért kell évszaknak megfelelő gumi?

Sokan azt hiszik, hogy a nyári és téli gumi igazából csak marketing fogás, hogy minél többet költsenek az autósok. Pedig ez nem így van! Télen nagyobb rugalmassággal rendelkező abroncsot kell felszerelni, hogy +7 Celsius fok alatt is megfelelő legyen a gumik tapadása. Nyáron azonban  a lágyabb gumik nem megfelelők, hiszen a júliusi kánikulában az aszfalt felmelegszik, és az abroncsok ellágyulnak, így az éles kanyarokban vagy nagyobb sebességnél már nem jelentenek biztonságot.

Kategória: Autós Világ