A szállítmányozási folyamatok során nagyon sok időt és energiát megspórol az, ha az árut nem kell átpakolni minden egyes szállítóeszköz váltáskor. Összeadva ez sokat jelent, hiszen előfordulhat, hogy igénybe veszünk többféle szállító eszközt is. Ezzel aztán kialakult a logisztikai folyamatokban használt műanyag tartályok és konténerek standardizált megjelenése, mely tovább könnyítette a résztevő szakemberek munkáját. Emellett a jó helykihasználást, higiéniát, valamint a szállított áru sértetlenségét is biztosítani tudta ez az új rendszer. A tartályokat biztonsággal lehetett ezután szállítani akár hajón, akár légi úton, vagy éppen átrakodni kamionra, anélkül, hogy ki kellett volna nyitni. Folyadékok esetén kifejezetten előnyös ez, hiszen fizikai és kémiai tulajdonságaik változása is könnyebben elkerülhető.

 

Milyen tartályok léteznek?

 

A választék igen széles, attól is függhet, hogy mit és hova szeretnénk eljuttatni. Léteznek kisebb űrtartalmú, 250 literesek, de vannak nagyobbak is, például a 1000 literes műanyag tartályok. A tartály önsúlya elérheti a 100 kg-ot is, de kialakításának köszönhetően egyszerűen rakodható és mozgatható akár gépi vagy kézi emelő segítségével is.

A vegyipar és agrár ágazat szereplői mellett az élelmiszeripari cégek is előszeretettel használják az 1000 literes tartályokat. Higiénikus, könnyen kezelhetők, valamint hosszú élettartamúak, ráadásul nagyon esztétikus termékekkel is találkozhatunk.

Igényeink szerint akár a tartályon logónk elhelyezését is kérhetjük.

1000 literes műanyag tartály

Fontos a fenntarthatóság is

 

A gyártó vállalatok is igyekeznek ma már olyan technológiát és eljárásokat alkalmazni, melyek a fenntarthatóságot szolgálják. Amellett, hogy megrendelőik összetett igényeit is igyekeznek szem előtt tartani, figyelnek a környezeti szempontokra is. Előtérbe kerül az újrahasznosítás, vagy a hulladék megfelelő kezelése. A műanyag termékek gyártásánál is egyre többször találkozunk ezekkel az eljárásokkal, mely a jövő szempontjából nagyon ígéretesnek tűnik. A pazarlás visszaszorítása, a folyamatok ésszerűsítése, az erő- és energiaforrások hatékony felhasználása és a megfelelő hulladékkezelés mind fontos része ennek a szemléletnek.