Az autókat vezetni igazi élmény: pláne, ha jó gépjárművet választottunk és felszereltük olyan extrákkal, amiktől élvezetesebb az utazás. A prémium száguldás mellett az autó ablakokra felszerelt fóliák természetesen védelmet is nyújtanak. Írásunkból megtudhatód, miért érdemes neked is sötétítő ablakfóliát felszerelned a kocsidra.

A fóliázás aranyszabályai

Magyarországon az európai elvek vannak érvényben, ha a gépjármű ablakok sötétítéséről van szó. Ez azt jelenti, hogy a “B” oszlop mögötti ablakokat lehet sötétítő fóüliával ellátni, amibe a hátsó szélvédő is beletartozik. A hátsó utasüléseken kívüli ablakokra csak olyan fóliákat szerelhetünk fel, melyek minimum 75 százalékos fényáteresztő képességgel rendelkeznek. Ennek oka, hogy a vezető látását nem lehet sötétített fólia termékekkel korlátozni, ezek ugyanis gyenge látóviszonyok mellett balesetveszélyesek is lehetnek.

Miért válasszunk minőségi ablaküveg fóliát?

Természetesen sötétítő fóliákra nemcsak azért van szükség, hogy minél nagyobb gengszterek legyünk az utakon. A dizájnos kinézet valójában csak másodlagos tényező akkor, valaki fóliáztatás mellett dönt. A prémium fóliák ablaküvegekre kiszűrik a káros UV sugarakat és segítenek az utastér klímájának megtartásában is. Végső soron ezért sokkal hatékonyabban lehet a légkondíciónálót használni és a bőrégéstől sem kell tartanunk.

prémium fóliák ablaküvegekre

Mi a helyzet az első ablakokkal?

A vezetőülés melletti ablakokon a jó kilátási viszonyok megtartása végett csak nagyon magas fényáteresztésű fóliákat lehet alkalmazni. Azonban a nemzetközileg is elismert LLumar autófóliázás során elérhetők olyan kerámia technológiás termékek is, melyekkel a sofőrülésen tartózkodók egészsége is megőrizhető.

Ablaküveg-fóliák épületekre

Az épületfóliázás előnyei valójában ugyanazok, mint az autók esetében. A belső tér komfortossá tétele és a hőmérséklet csökkentés mellett azonban a belátásvédelem is dobogós helyen szerepel az épületek esetében. A nagy belvárosi irodaházak ablakain (ilyen van például Budapesten is a Rákóczi úton) gyakran láthatunk ilyen tükörfóliákat, melyek távol tartják a kíváncsi tekinteteket és a dolgozók előnyére válnak.

Kategória: Autós Világ