A zöld energia, ezáltal a napelem is folyamatosan növekvő népszerűségnek örvend. Szerencsére a fogyasztókat az állam is igyekszik ösztönözni és segíteni napelem pályázat kiírásával.

napelem pályázat

Aktuális napelem pályázat lehetőségek

Olyannyira támogatják a magánszemélyek napelemes rendszer kiépítésére való törekvését, hogy legtöbb esetben nem is egyfajta pályázat közül választhatunk.

Többek között az otthonteremtési támogatás is felhasználható napelem rendszer telepítésre vagy cseréjére. Ez a fajta napelem támogatás 25 év alatti gyermeket nevelő családok részére elérhető.  A támogatás jellegét tekintve vissza nem térítendő és a ráfordított összeg maximum felét fedezi, legfeljebb 3 millió forintig. A támogatás az ország minden területén igénybe vehető.

Létezik napelem támogatás kifejezetten tanyák számára is. Ez a pályázat sem kizárólag napelem rendszer telepítésére vagy felújítására irányul, de arra is felhasználható. A kikötés annyi, hogy amennyiben ilyen céllal szeretnénk igényelni, akkor a villamosenergia-ellátást biztosító rendszer kiépítése vagy fejlesztése történjen napelemmel.

A legfrissebb támogatás 2021. december 6-tól lesz elérhető. Ez egy 100%-os vissza nem térítendő napelem pályázat. A pályázatot kizárólag a már 18. életévüket betöltött magánszemélyek adhatják be. Ezenkívül a pályázónak rendelkeznie kell magyar adóazanosító jellel és tulajdonjoggal a felújítandó ingatlanban. Továbbá az állandó lakcímének is az adott ingatlanba kell szólnia és az oda bejelentett személyek összes jövedelmének 0 Ft és 4 850 000 Ft közé kell esnie. A sikeres pályázatokat benyújtók számára folyósítható összeg 2.9-11.5 millió Ft pályázatonként.

Teljes körű segítség

Ha napelemes rendszer kiépítésén gondolkodunk, esetleg aktuális lenne annak felújítása, akkor mindenképp érdemes körülnézni a napelem pályázat felhozatalban. Ha pedig már el is határoztuk magunkat, akkor mindenekelőtt érdemes néhány szimpatikus kivitelező céggel egyeztetni és ajánlatot kérni.

Több helyen vállalják a támogatások teljeskörű intézését és adminisztrációját. Ez nagy könnyebbséget jelent, hiszen a pályázat benyújtása előtt mindenképp fel kell mérni a lehetőségeket és alaposan meg kell tervezni a napelemrendszer kiépítését, amit mindenképp kivitelező cég végezne. Innentől pedig már nyugodt szívvel a szakemberekre bízhatjuk magunkat, hiszen ők nap, mint nap ezzel foglalkoznak.

Kategória: Életvitel