Wax, polír, fényezés vagy fólia?

Sajnos az idő múlásával elkerülhetetlen hogy autónk veszít régi ragyogásából. Főleg a napsugárzásnak köszönhető hogy gépjárművünk fényezése idővel fakóvá válik. Nagyon fontos hogy az autót megfelelően tároljuk. Igyekezzünk minél kevesebb ideig a tűző napon hagyni, rengeteget jelent ha erre mindig odafigyelünk. A másik jelentős dolog hogy megfelelően legyen tárolva. Mindenféleképp garázsban tároljuk az autónkat. Az utcán hagyott gépjárművek , kitéve az időjárás viszontagságainak sokkal hamarabb veszítenek fényükből, illetve más alkatrészei is könnyebben használódnak el. Ha már megtörtén a fakulás de szeretnénk helyrehozni a dolgot akkor érdemes számba venni milyen lehetőségeink is vannak erre.

LLumar

1. Fólia

Autófólia használatával garantált az eredmény. Autónk fényezése bármilyen állapotban lehet, fóliákkal könnyedén újjá varázsolhatjuk. Egyedül arra kell figyelnünk minőségi fóliát vásároljunk mint például amit a LLumar honlap kínál

2. Wax

A három közül legolcsóbb megoldás mindenféleképpen a wax számít. Ez jó megoldás lehet ha az autón nincsenek nagy  karcolások amiket elszeretnénk tüntetni és az autó még nem veszített túl sokat régi fényéből. Érdemes havonta legalább egyszer wax-ot tenni az autóra, remek védelmet nyújthat illetve kiváló vízlepergető tulajdonsággal bír.

3. Polír

A polírozás a wax-szal ellentétben már képes eltávolítani a mélyebb karcolásokat is. Kizárólag akkor alkalmazható ha nem vittük túlzásba az autó polírozását. Polírozáskor az autón található lakkréteg mindig veszít valamennyit vastagságából, ezért nem lehet túl sokszor alkalmazni ezt a módszert. Ha viszont elegendő a lakkréteg akkor garantál az eredmény. Autónk karcolásoktól mentes és gyönyörű lesz.

4. Fényezés

Az autó fényezését akkor szokták elvégezni ha a polírozás már sikertelen. Ez egy rendkívül időigényes és drága folyamat ezért igyekezzünk minél inkább óvni gépjárművüket. Kizárólag szakember végezze a folyamatot ne akarjuk otthon mi magunk megoldani. Ez egy precíz valódi hozzáértést igénylő munka melyhez tudásra és tapasztalatra van szükség.

Kategória: Autós Világ