villanybojlerek árai

A magyarok csaknem kétharmada állítja elő villanybojlerrel otthonukban a használati forróvizet. Ám sokan még sincsenek tisztában, hogyan válasszák ki a készüléket. Több szempontot is figyelembe kell venni ugyanis, hogy valóban a lehető legtakarékosabb megoldást nyújtsa a felhasználók számára. Lássuk, mikre figyeljünk bojler vásárlásnál!

Miből induljunk ki?

Amikor villanybojlert választunk, elsősorban azt kell megnézni, hogy hány ember fogja majd használni a vízmelegítőt. Abból érdemes kiindulni, hogy egy fő számára körülbelül 40-50 liter melegvíz szükséges a mindennapok során. Ebbe az értékbe beletartozik az ivóvíz, a fürdés, a kézmosás és a mosogatás is. Ez azt jelenti, hogy egy két személyes háztartásba nem kell egy 100 literes tartályú bojlert vásárolni. Ilyenkor ugyanis fölösleges vizet melegítünk folyamatosan, amely nagyobb áramfogyasztást eredményez, ami pedig így gyakorlatilag kidobott pénzt.

Mindig a minőséget tartsuk szem előtt

Miután a vízmelegítő egy hosszútávú befektetés, ezért bármilyen készüléket is válasszunk, ügyeljünk a megfelelő minőségre. Utólag sokkal többe fog nekünk kerülni az állandó javítgatás, nem beszélve arról, hogy akár napokig melegvíz nélkül maradhatunk. Emellett a szigetelést is vizsgáljuk meg, hogy a készülék a lehető legjobb hatásfokkal üzemeljen, valamint az anyaghasználatot. A magas minőségű zománccal rendelkező darabok ugyanis nagy élettartammal rendelkeznek.

A különféle extra funkcióknak és kialakításoknak köszönhetően igen változatosak lehetnek a villanybojlerek árai: https://gepesz.hu/bojlerakcio/. Természetesen az egyszerűbb, alapkészülékek olcsóbban beszerezhetőek, mint a prémium, többfunkciós darabok. Egyesek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek például, mint befagyás elleni-, véletlen bekapcsolás elleni-, esetleg túlhevülés elleni védelem. Miután ezek a plusz adalékok sokkal inkább kielégíthetnek egyes egyedi igényeket bizonyos háztartásokban, ne felejtsük el őket sem kihagyni az egyenletből.

A bojlerválasztás csak elsőre tűnik nehéznek, a megfelelő információkkal felvértezve azonban sokkal könnyebb, mint gondolnánk. Ha pedig még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogy magunktól képesek vagyunk megfelelő döntést hozni, ne féljünk megkérdezni egy hozzáértő szakembert.