Otthonunk környezetének kivilágítására számos módszer létezik: választhatunk reflektort, fali kart vagy akár földbe szúrható fényforrást is. Ám ha egy kicsit fel szeretnénk rázni a dolgokat és eltérni a megszokottól, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a LED fénykábeleket.

 

Miért éri meg LED fénykábelt választani?

Ezeknek az eszközöknek számos pozitív tulajdonsága van, ami révén nemcsak esztétikailag, de anyagilag is jól járunk. Miután LED technológiáról beszélünk, az egyik legnagyobb előnye az alacsony fogyasztás. A hagyományos mikroizzós fényforrásokkal ellentétben a LED-es fénykábelek így sokkal költséghatékonyabbak. Emellett meglepően hosszú élettartammal rendelkeznek, valamint jóval környezetkímélőbbek vetélytársaiknál. Nincsenek fogytán az erőnek sem, mivel a mikroizzós fénykábeleknél mérhető 17 Watt helyett a LED-es változatok ennek töredékét fogyasztják, ugyanakkora fényárammal. Bátran kimondhatjuk tehát, hogy a LED technológiás fénykábelek több szempontból is nyerő választás.

Milyen színű és hosszúságú fénykábelek közül választhatok?

fénykábel 20m

Miután a LED-es világítás előnyeit kiveséztük, térjünk át a fénykábelek két további fontos tényezőjére, a színválasztékra és a kábel hosszára. Utóbbi esetében – mivel a fénykábeleket általában 50 m-es tekercsekben tárolják – először is le kell mérnünk, hogy milyen hosszú az adott épületrész, ahová majd el szeretnénk helyezni a fényforrást. Általában 2 méterenként szokott a kábeleken lenni egy jelölés, ahol biztonságosan lehet elvágni a fénykábelt, igaz, ezt gyártója válogatja. Ahhoz, hogy egy családi házat megfelelően kivilágíthassunk, ahhoz általában az kell, hogy hosszilag legalább legyen a fénykábel 20m: https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/282_148.

Ami a színválasztékot illeti, hatalmas kínálat áll rendelkezésre fénykábeleknél. Ez az egyik oka, hogy igen népszerű, mivel egy egyedi színnel még inkább kifejezhetjük stílusunkat. Fehér színből nagyrészt található hideg és meleg árnyalat, emellett kék, piros, sárga zöld, és akár multicolor is. Ha úgy akarjuk, karácsonykor pirosba öltöztethetjük a házat, egy buli alkalmával több féle színt is használhatunk. Ám ha csak a mindennapjainkhoz kell, hogy világos legyen a ház körül éjszaka, akkor sem okoz csalódást.

Egy LED fénykábellel kitűnhet otthonunk az utca többi háza közül, aminek minden szomszéd a csodájára fog járni. Ha megbízható, egyenletes és magas fényerejű világítást keresünk, amely sokáig megállja a helyét – és még olcsón meg is ússzuk -, akkor a LED-es fénykábelek a legjobb választás.