Aki autóvásárlásra adja a fejét, az tudhatja, hogy a gépjármű fenntartása nem olcsó dolog. A folyamatos használatból eredően különböző problémák jelentkezhetnek az autón, ezeket pedig mielőbb orvosolni kell. De a legjobb persze az, ha ezeket megelőzi az autótulajdonos, ehhez viszont rendszeres karbantartásra van szükség. Ezeket a szervizben dolgozó szakértő kollégák szívesen elvégzik kisebb-nagyobb összegekért. Így viszont egy idő után elkerülhetetlen, hogy ne költsünk kisebb vagyonokat az autóra. És akkor még az esetleges balesetekről, karcolásokról, egyéb javításokról nem is beszéltünk.

Rendszeres karbantartási munkálatok

Az egyik legfontosabb karbantartási munkálat az olaj és az olajszűrő cseréje. Ezt bizonyos időközönként szükséges elvégezni, mert enélkül nem működik megfelelően az autó motorja. Ha épp aktuális az Ön számára ez a csere, akkor ajánljuk a Dottore Autószevizt, ahol tapasztalt szakértők végzik a szervizelést: https://dottoreautoszerviz.hu/olajszerviz-olajcsere/ Nagyon jól felszerelt a műhelyük is, és korrekt, megfizethető áron dolgoznak. Érdemes őket felkeresni más autós problémákkal is, mert már több ezer autó szervizelését elvégezték az utóbbi években.

Az olajcsere mellett még számos karbantartási munkálat létezik. Ilyen a klímatöltés, klímatisztítás, de a kötelező időszakos szerviz is ide sorolható. Ezeket sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert egy idő után súlyosabb problémákhoz vezethetnek a “tünetek”.

olajcsere Dottore

Jobb megelőzni a bajt

Ha fontos számunkra, hogy minél kevesebbet fizessünk rá autónkra, akkor javasolt megelőzni a problémákat. A karbantartással ez megoldható. Ne várjuk meg, amíg alkatrészt kell cserélni a kocsiban, mert az sokkal költségesebb lehet számunkra. Inkább az autó átvizsgálására fizessünk, mint a javítására. Persze, ha keveset használjuk az autót, nem szükséges olyan nagy gyakorisággal szervizbe vinni. De ha napi szinten használjuk, esetleg hosszú utakat teszünk meg vele, akkor mindenképp el kell látogatni vele egy szervizbe. Ha nem is tudjuk, hogy miket kell rajta átnézetni, a szerelők biztosan segítenek ebben.

Kategória: Autós Világ