eldugott kirándulóhelyek

 

Magyarország telistele van gyönyörű helyekkel, amelyekről már az itt élők kezedenek megfeledkezni. Az utóbbi évtizedekben sokan inkább külföldi tájakon keresték az aktív vagy passzív kikapcsolódást, de a 2020-as koronavírusos időszak alatt, a korlátozások következtében újra felértékelődtek a hazai lehetőségek. Legalább ennyi pozitívuma volt a helyzetnek.

A rengeteg eldugott, de annál szebb és érdekesebb magyarországi kirándulóhelyekből szemezgetünk most párat, amit mindenképpen érdemes meglátogatnod (nem csak a pandémia alatt!).

 

Tengerszemek

A tengerszemek hegységeinkben lévő kis édesvízi tavakat jelentenek, és hihetetlenül csodás látványt tárnak elénk. Az alábbi helyszíneket mindenképp látogasd meg, ha teheted!

Megyer-hegyi tengerszem

Az Aggteleki Nemzeti Parkban található a Megyer-hegyi tengerszem. Egy hatalmas bányagödörről van szó, ami az évszázadok során megtelt csapadékvízzel, így egy saját élővilággal rendelkező kis tavat alkotva.

Apci tengerszem

Hatvan közelében található Apc községe, ahol egy andezitbánya működött, ami az előző esethez hasonlóan szintén csapadékkal telt meg, így kialakítva az Apci tengerszemet. Hihetetlen látványt tár elénk a kis tavacska, nehéz megállni a nyári melegben egy gyors csobbanást.

 

Nemzeti parkok

Ha már Aggteleket említettük, akkor a többi nemzeti parkról sem lehet megfeledkezni. Mindegyik saját kulturális értékekkel, szokásokkal, hagyományos ételekkel rendelkeznek, amik felfedezésre várnak.

Például az Őrségi Nemzeti Park fővárosaként emlegetett Őriszentpéteren az igazi falusi hangulatot élhetjük át: a falu egész szerkezete és településképe védett érték. Emellett megtekinthetjük Pankasz községét, ami azért érdekes, mert a térség nagyurai a középkor során itt éltek. Itt található a legszebb reformátusi harangláb, ami egy tölgyfából készült szoknyás épület, a felső része zsindelyes fedéssel rendelkezik, az alsó pedig szalmából készült.

 

Keresd a lehetőségeket!

Itt ugyan csak pár lehetőséget soroltunk fel, de az internet a barátunk! Például a Outlet Hotel összegyűjtötte a régiójába eső, Kelet-Magyarországi legszuperebb helyszíneket: https://outlethotel.hu/blog/eldugott-kirandulohelyek-kelet-magyarorszagon

De ezeken kívül is rengeteg lehetőséget találhatsz, ha keresel! 🙂

Kategória: Életvitel