Az áruterjesztésben számos olyan szállítóeszköz megtalálható, amelyek évtizedek óta a disztribúciót és a könnyebb logisztikai folyamatokat szolgálják. Az IBC tartályok, húsos ládák és almás konténerek mellett manapság már olyan modern tartáolókat is be tudnak szerezni a vállalkozások, mint például összehajtható konténer, standard méretű euro ládák vagy éppenséggel dobozok praktikus tetővel. Cikkünkben bemutatjuk azt a logisztikai eszközt, amelyet kevesen ismernek és ritkán esik szó róla: ez pedig nem más, mint a kármentő vagy másnéven kármentesítő tálca.

Kármentő tálca: miért van rá akkora szükség?

A kármentő tálca nevében is benne van, hogy mire való valójában: ha szállítmányozás közben baleset történik (közúti, vagy épp tönkremegy egy szállítóeszköz a rakomány súlya alatt), akkor a kármentesítő tálca felfogja a kiömlő, kiboruló termékeket. Így nem fog károsodni a rakodótér és a többi szállítóeszköz.

A Schoeller Allibert RTP csomagolásgyártó cég kínálatában is találunk ilyen kármentő tálcákat ezen a linken: https://www.schoellerallibert.com/hu/products/rotomolding/

Ami azonban fontosabb még a termékkínálatnál is, hogy elmeséljük, miért olyan jók a Schoeller logisztikai termékei.

kármenetesítő tálca kínálat

Környezetbarát logisztika a’la Schoeller Allibert

A cég attól annyira népszerű, hogy igyekszik zöld maradni mind a termékeiket, mind pedig az előállítási folyamataikat tekintve. Legyen szó kármentő tálcáról vagy IBC konténerről, minden gyártmányuk újrahasznosítható, még az élelmiszeriparban használatosak is.

Ezzel azoknak a nagyvállalatoknak a figyelmét akarják felhívni, akik túlnyomórészt uralják a logisztikai szektort. Szerencsére az akció sikeresnek bizonyul, és az utóbbi évtizedekben a Schoeller világszinten piacvezetővé nőtte ki magát a visszaforgó csomagolásrendszerek gyártójaként.

Saját módszerüket 360°-os megoldásnak nevezik, utalva ezzel arra, hogy az elhasználódott termékeiket teljes mértékben újra tudják hasznosítani. Ügyfeleik vissza tudják szolgáltatni amortizálódott tárolóikat, azt azonban érdemes megemlíteni, hogy ez nem 1-2 hanem akár 10 év használatot is jelenthet. Hála az ergonomikus kivitelezésnek, és a minőségi anyaghasználatnak, amely a Schoeller termékeit jellemzi.