Születésünktől fogva az élet folyamatos felfedezés és tanulás. Csecsemőkorban nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű inger érjen bennünket és hogy biztonságos körülmények között fedezhessük fel a világot. Ilyen téren a játszószőnyeg kisbabáknak egy igen népszerű és hasznos kiegészítő.

játszószőnyeg kisbabáknak

Mire jó a játszószőnyeg?

A játszószőnyeg kisbabáknak és valamivel nagyobb gyerkőcök számára is remek szórakozási forma. A legkisebbek számára készült darabok általában fel vannak szerelve csörgő, zörgő játékokkal, kis tükrökkel és még sok más cibálni, rágcsálni való dologgal. Ezek mind-mind felkelthetik kisbabánk érdeklődését, lekötik a figyelmüket és fejlesztik a képzelőerejüket. Ezalatt az idő alatt pedig lehetőségünk van egy kis időre lerakni a picit, és ellátni szükségleteinket. Persze mindig győződjünk meg róla, hogy a gyerkőc ne eshessen le és ne tudjon elmászni vagy bármilyen formában veszélybe sodorni magát.

A legtöbb esetben a játszószőnyeghez egy szintén játékokkal felszerelt állvány is tartozik, így akár hason, akár háton szeretne feküdni a baba, mindenhol számára izgalmas ingerek fogják érik. Ahogy próbálja elérni, megfogni, magához húzni a különböző tárgyakat a koncentrációjuk és motorikus képességeik is fejlődnek, miközben arra szoktatjuk, hogy megtanulják önmagukat egyedül lekötni.

A nagyobb gyerekeknek a játszószőnyegekre általában már nincsenek játékok szerelve. Náluk inkább azt a funkciót szolgálja, hogy a földön játszva ne a hideg padlón üljenek. Illetve az egyéniségükhöz illő játszósarok kialakításához, dekorálásához is szuper kellék lehet.

Praktikus és kényelmes

A kevésbé zörgő játszószőnyegeket, akár a kiságyba vagy járókába is betehetjük. Ezáltal teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a gyerkőc biztonságban van és a kényelméről is gondoskodtunk. Természetesen az a megoldás is tökéletes, ha mindenféle játék nélküli játszószőnyeget vásárolunk, és gyermekünk kedvenceivel rendezzük azt be. Illetve kizárólag csak a gyerkőc fölé helyezett állvány is kellemes szórakozás nyújthat számukra.

Így tehát játszószőnyeg kibabáknak fejlesztő hatású kényelmes szórakozás, mi pedig szabaddá tehetjük kezeinket, amíg a gyerkőc magában is szuperül eljátszik.

Kategória: Életvitel