Lakásfelújításkor érdemes gondolnunk a beltéri ajtók kicserélére is már jó előre. Természetesen ha azok szépek és jó állapotban vannak, akkor nem szükséges őket kicserélni, ha azonban csúnyák, régiek és kopottak akkor viszont igen. Hogy miért? Természetes, hogy egy felújított lakásban nem szeretnénk régi ajtókat látni, hanem akkor már minden legyen új, szép és az igényünknek megfelelő. Lássuk mire kell figyeljünk beltéri ajtó vásárlásakor:

beltéri ajtó

Szabványméret vagy nem?

Ha szabványméretű ajtóink vannak, akkor nagyon könnyű dolgunk van, hiszen sokkal olcsóbban megkapunk egy új beltéri ajtót. Ha azonban egyedi méretűek, akkor bizony rendelnünk kell őket. Ha éppen felújításban vagyunk, akkor a következőkre kell figyelni: a burkolat és legalább a glettelés után tudjuk csak lemérni az ajtónyílásokat és megadni a pontos méreteket. Érdemes azonban megvárni már a kétrétegű festést is. Ha mindezek megvannak, akkor már mehetünk is ajtót rendelni. Vigyázzunk, mert leghamarabb is 6-8 hét általában mire elkészítik ajtóinkat, így egy ideig türelmesnek kell lennünk. Az ajtósok mind a lemérést mind a beszerelést intézik, így nekünk nincs más dolgunk, csak élvezni az új szépségeinket. Hozzá kell tegyük, hogy a beszerelés plusz pénzbe kerül, így ezt akár mi magunk is megcsinálhatjuk.

Milyen beltéri ajtót válasszunk?

A gondok sokszor itt kezdődnek, hiszen rengeteg féle-fajta található a kínálatban. Választhatunk teljesen teli ajtót, üvegeset, karcoltat, mintákkal kialakítottakat. Ezek mellett pedig rengeteg különböző szín van, amikből válogathatunk. Érdemes az időt és energiát rászánni, valamint a fal és a burkolat színéhez igazítani a rendelésünket. Ha elakadnánk, hogyan kezdjünk neki a nézelődésnek, akkor jó hírünk van, hiszen rengeteg cég található, akik ajtógyártással foglalkoznak. Mi jó szívvel javasoljuk a Gil-Trade beltéri ajtóit, akik profizmussal és segítőkészséggel állnak neki a feladathoz: https://gil-trade.hu/belteri-ajtok/

Jó ajtóvásárlást és nézelődést! Nincs is jobb, mint egy szép új ajtó az otthonunkban!