A fürdőszoba felújítása ugyan nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé, a megfelelő útmutatással azonban ezt az akadályt is könnyedén vehetjük. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb lépcsőfokokat, hogy mindenki kialakíthassa álmai fürdőhelyiségét!

KMT kád mosdó töltő csaptelepek

Rendelkezésre álló költségkeret

Legyen szó KMT kád mosdó töltő csaptelepek vagy fürdőszoba bútorok kiválasztásáról, merjünk nagyot, mégis reálisat álmodni! Gondoljuk át alaposan, hogy pontosan milyen fürdőszobára vágyunk, majd kezdjünk el matekolni, hogy terveinkből anyagilag mi megvalósítható. Igyekezzünk a különböző szaniterek és kellékek esetében inkább picivel nagyobb költségkerettel számolni, emellett érdemes kialakítani egyfajta prioritást is. Készítsünk egy listát, hogy mely dolgokból nem vagyunk hajlandók engedni (pl. fürdőkád, wc, mosdó), és miket hagyhatunk a felújítás végére (pl. különféle dekorelemek).

Burkolat vagy festés?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a fürdőszobát burkolattal lássuk el, vagy elegendő egy szimpla festés? Bár nagy hagyománya van a csempékkel kirakott fürdőhelyiségeknek, praktikussági okokból érdemes mégis megfontolni utóbbi lehetőséget. A festés ugyanis jóval könnyebben kivitelezhető, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb megoldás. Tipp: ha mégis a burkolás mellett döntünk, válasszunk olcsóbb matériákat a művelethez. A fürdőszobában ugyanis a csempék viszonylag hamar elhasználódnak, így nem igazán van értelme drága burkolattal kirakni a helyiséget.

Fürdőkád vagy zuhanykabin?

Örök dilemma, hogy fürdőszoba felújítás során fürdőkádat vagy zuhanykabint válasszunk. Ilyenkor elsősorban a helyiség alapterületét kell nézni, miután lehetőségeink számát ezen tényező nagyban befolyásolja. Egy kisebb fürdő esetén természetesen logikusabb egy zuhanykabin, míg egy nagyméretű szobában akár mind a két szanitert is elhelyezhetjük.

A fürdőszoba alapterülete mellett azonban figyelembe kell venni a család tagjainak tisztálkodási szokásait is. Hiába szeretnénk fürdőkádat, ha az ottlakók többsége a gyors zuhanyzást részesíti előnyben. Ez fordítva is igaz – míg apa inkább zuhanyozna, anyu viszont lehet jobban szeret egy kád vízben relaxálni egy jó könyvvel. Ezért feltétlenül vonjuk be a család minden tagját a döntésbe, hogy utóbb ne legyenek viták egy rosszul választott szaniter miatt.