Minden kisgyermek életében eljön az az idő, amikor már nem a rácsos ágy lesz megfelelő számára. Folyton ki akar mászni majd a kiságyból, amely egy idő után (nagyjából 3 éves kora körül) már nem lesz megfelelő számára. Ilyenkor jön a nagy dilemma a szülők részéről, hogy mégis, milyen ágyat vegyenek a gyermeküknek? Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk a témában.

Gyerekágy 4 éves kisfiúnak: leesésgátlós gyerekágy

Úgy gondoljuk, hogy egy 4 éves gyermek még nem biztos, hogy megérett egy klasszikus gyerekágy használatára. Mivel a kicsik sokat forgolódnak, ez pedig gyakran aggodalommal tölti el a szülőket, ezért kiváló választás lehet a leesésgátlós gyerekágy.

Ezek a fekhelyek a gyermekekre vannak méretezve, általában 80×160 cm szélesek és hosszúak. Emellett azonban el vannak látva leesésgátlóval is gyárilag, így éjszaka, mély álom mellett is biztonságban tudhatják a szülők a gyerkőcöket alvás közben.

Sokkal praktikusabb leesésgátlóval együtt megvásárolni a gyerekágyakat, hiszen ezek általában kedvezőbb áron kaphatók, mintha egy klasszikus méretű ágyra próbálnánk felszerelni a leesésgátlót külön.

Házikó ágy, nemcsak fiúknak

A másik nagy kedvenc a házikó alakú kiságy gyerekeknek. Ezek a divatos fekhelyek az utóbbi években lettek népszerűek, amelyek lakberendezési és kreatív szempontból is közkedvelt termékek. Az AMI bútorok kínálatában is megtalálhatók a kisház alakú fenyő gyerekágy 4 éves kisfiúnak és kislánynak is tökéletes.

Remek kuckó lehetőség, amit a gyerekek imádnak, így játszó színtérnek sem utolsó. Emellett pedig abban is a szülők segítségére lehet, hogy a gyerekek nagyobb kedvvel menjenek aludni, és ne kínszenvedésnek fogják fel a pihenőidőt. Gondoljunk csak bele, hogy milyen hangulatos lehet úgy elbóbiskolni este vagy délután, hogy egy házikó alakú ágyban hajtja fejét nyugovóra a kisgyerek, miközben a szülei esti mesét olvasnak neki. Szinte nkünk, felnőtt fejjel is megjött a kedvünk egy délutáni pihenőhőz.