Az elektromos láncfűrész rendkívül praktikus eszköz. Azoknak azonban, akik láncfűrész vásárlása előtt állnak, gyakran komoly fejtörést okozhat: vajon elektromos vagy benzines modellt a leginkább érdemes választani? Persze ahány helyzet és ahány tulajdonos, annyi tökéletes láncfűrész létezik. Ugyanakkor ha inkább a villamos változat irányába billenne a mérleg, jó helyen jársz! Mai bejegyzésünk segít eldönteni, hogy tényleg ez-e a megfelelő választás számodra. Tarts velünk!

Cikkünk megírásában szakmai partnerünk az Agroker volt. Elektromos láncfűrész választékukat megtekintheted az alábbi linken:

https://www.agrokeraruhaz.hu/kertigep-299/lancfureszek-454/lancfureszek-elektromos-247

Az elektromos láncfűrész vitathatatlan előnyei

Vezetékkel vagy vezeték nélkül is elérhetők: az elektromos láncfűrésznek létezik hálózatra csatlakoztatható és akkumulátoros változata is. Ez nagy szabadságot ad neked, mint vásárlónak, hogy eldönthesd, számodra melyik a kényelmesebb. Az akkumulátoros termékek egyszerűbben mozgathatók egyik helyről a másikra, a kábeles fűrészek esetében viszont sosem kell azon aggódni, hogy vajon mikor töltöttük utoljára, vajon épp most lemerül-e.

Teljesítményben is erősek: gyakori tévhit, hogy az elektromos láncfűrész modellek teljesítményben csak kullognak a bivalyerős benzines fűrészek után. Lehet, hogy ennek régen volt valamennyi igazságtartalma, mára azonban végleg megdölt! Ha elektromos láncűrészre esik a választásunk, nem kell kompromisszumot kötnünk teljesítmény szempontjából sem.

Elérhető áron beszerezhetők: az elektromos láncfűrész készülékek gyakran benzines társaik árainak töredékéért megvásárolhatóak. Nem kell tehát bankot rabolnod ahhoz, hogy egy megbízható, jó teljesítményű, sokoldalú készüléket vegyél. Természetesen vannak olyan felhasználási célok, amikor érdemes inkább benzines modellbe beruházni, de az elektromos láncfűrészek sok esetben maradéktalanul kielégítik az igényeket.

Halkabb: jóval csendesebben működik, mint a benzines modellek, így sem a hallásunkat nem veszélyezteti, sem a szomszédokat nem zavarja.

Nem termel égésterméket: mivel az elektromos láncfűrészek működtetése nem igényel szilárd üzemanyagot, nem kell a kellemetlen szagoktól tartanunk. Ez azt is lehetővé teszi, hogy beltéren ugyanúgy probléma nélkül használjuk, mint ha kint végeznénk a munkát.

Kategória: Barkács